Al die veranderingen als uw kind naar de basisschool gaat…

Natuurlijk is het spannend voor uw kind om naar een nieuwe omgeving te gaan. En misschien is het stiekem voor u ook wel een hele stap. Zal hij of zij het naar de zin hebben bij de bso? Wordt er goed voor mijn kind gezorgd? Honderd-en-een vragen kunnen er opkomen en dat vinden wij héél normaal.

Vandaar ook dat wij altijd met u een kennismakingsgesprek hebben zodat u rustig de tijd heeft om de bso locatie en de medewerkers te ontmoeten. En dan kunt u natuurlijk zoveel vragen stellen als u wilt.

Wij zouden het fijn vinden als u contact met ons opneemt en wij u persoonlijk kunnen ontmoeten!

Algemeen

Bij de buitenschoolse opvang ( bso ) worden kinderen opgevangen vanaf 4 jaar die de basisschool bezoeken. Wij bieden de volgende opvangvormen:

  • voorschoolse opvang: opvang in schoolweken vanaf 7.30 uur en verlenging vanaf 7.00 uur mogelijk totdat de school begint;
  • naschoolse opvang in schoolweken: opvang alléén in schoolweken na schooltijd tot 18.00 uur, verlenging tot 18.30 uur is mogelijk;
  • vakantieopvang; opvang alléén in schoolvakanties van 7.30–18.00 uur, verlenging vanaf 7.00 en/of tot 18.30 uur is mogelijk;
  • combinaties van bovengenoemde opvangvormen.

Onze bso locaties zijn zoveel mogelijk in de buurt van scholen, zodat de tijd tussen school en de opvang zo kort mogelijk is. In een groep worden 20 of 30 kinderen opgevangen, begeleid door twee of drie gekwalificeerde pedagogisch medewerkers. De activiteiten worden op de verschillende leeftijden en interesse van de kinderen afgestemd.

Tijdens de opvang

De bso sluit in schoolweken aan op de schooltijden. Voor schooltijd worden de kinderen opgevangen door een pedagogisch medewerker en op tijd naar school gebracht.

Na schooltijd is er eerst een rustmoment met iets te drinken. Daarna is er tijd voor een individuele of groepsgerichte activiteit op het gebied van sport, cultuur en creativiteit die in overleg met de kinderen wordt bedacht.

Kinderparticipatie zorgt ervoor dat de kinderen zich betrokken, en dus beter op hun gemak, voelen. Bij mooi weer worden er zoveel mogelijk activiteiten buiten gedaan.

Tijdens vakantieperiodes wordt er per dag een programma samengesteld zodat er elke dag weer iets anders te beleven is. Vanzelfsprekend houden de medewerkers van de bso rekening met de mogelijkheden van de kinderen.

Wat kost kinderopvang?

De kosten voor buitenschoolse opvang zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie. In veel gevallen hebt u recht op kinderopvangtoeslag. In dat geval betaalt de overheid met u mee. Met onze calculator kunt u berekenen wat uw netto opvangkosten zijn.

Rol van de pedagogisch medewerker

De medewerkers zorgen voor een veilige kindvriendelijke omgeving waarin zij de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van het kind stimuleren. Naast individuele aandacht voor het kind kijken we ook hoe het kind functioneert in de groep.

children_playing_child_laugh1-1024x576

Contact met u als ouder

In eerste instantie heeft u als ouder contact met onze centrale organisatie omtrent algemene informatie over de bso en de plaatsingsmogelijkheden. Daarna begint voor u en uw kind pas de echte bso. Een paar weken van te voren heeft u samen met uw kind een kennismakingsgesprek waarin u informatie over de locatie en de groep krijgt en kennismaakt met de pedagogisch medewerkers van de groep van uw kind. In dit eerste gesprek wordt er informatie uitgewisseld en dit blijft zich gedurende de opvangperiode herhalen. Doorgaans is er contact met u als ouder als u uw kind komt ophalen. Omdat Kinderopvang-Ambacht een goede afstemming met de ouders belangrijk vindt, heeft er éénmaal per jaar een gesprek plaats tussen de vaste groepsmedewerker en de ouders om het welzijn van het kind te bespreken.

Kinderopvang Ambacht heeft ook een eigen beveiligd online sociale netwerk dat wij de TamTam noemen! Dit is een supermodern community platform dat een beetje lijkt op facebook en waar wij al onze avonturen op delen. Foto’s, verhalen, handige weetjes, verjaardagen, thema´s, verslagen van wat wij allemaal aan het doen zijn en nog veel meer!

De TamTam is alleen maar voor de pedagogische medewerkers én voor ouders. Voor de rest kan er niemand meekijken zodat alles op een veilige manier gedeeld kan worden.

De reacties van ouders op de TamTam zijn razend enthousiast en er worden dagelijks nieuwtjes met elkaar gedeeld!

Contact

Neem contact met ons op via onderstaand formulier

Start typing and press Enter to search