Voor het eerst naar de peuterspeelzaal…

Natuurlijk is het spannend voor uw peuter om naar een nieuwe omgeving te gaan. En misschien is het stiekem voor u ook wel een hele stap. Zal hij of zij het naar de zin hebben op de peuterspeelzaal? Wordt er goed voor mijn kindje gezorgd? Honderd-en-een vragen kunnen er opkomen en dat vinden wij héél normaal.

Vandaar ook dat wij altijd met u een kennismakingsgesprek hebben zodat u rustig de tijd heeft om de locatie en de medewerkers van de peuterspeelzaal te ontmoeten. En dan kunt u natuurlijk zoveel vragen stellen als u wilt!

Wij zouden het fijn vinden als u contact met ons opneemt en wij u persoonlijk kunnen ontmoeten!

Algemeen

De peuterspeelzaal is voor kinderen van 24 maanden tot 4 jaar. De peuterspeelzaalgroepen zijn altijd een combinatie van twee dagdelen. De ochtendgroep is van 8.45/9.00–11.30 uur en de middag groep van 13.30–15.30 uur.

De groepen worden elke dag door twee vaste gediplomeerde pedagogisch medewerkers begeleid, hierbij eventueel ondersteund door een stagiaire.

Vanaf 1 april 2013 bestaan er vanuit de Gemeente gesubsidieerde plaatsen voor peuterspeelzaal indien u niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag.

Dagindeling en activiteiten

In onze peuterspeelzalen wordt gewerkt met het taalstimuleringsprogramma ‘Puk en Ko’. Puk is een handpop die in de peuterspeelzaal woont. Puk wordt overal bij betrokken: in de kring, bij het zingen, voorlezen en alle andere activiteiten. Puk speelt de hoofdrol in alle thema’s die in een jaar behandeld worden. Puk beleeft dezelfde dingen als de kinderen in de groep. Via Puk worden kinderen gestimuleerd te praten en mee te doen met een groepsactiviteit. Voordat de kinderen weer naar huis gaan wordt er iets gegeten en gedronken.

Rol van de pedagogisch medewerker

De medewerkers van de peuterspeelzaal zorgen voor een veilige kindvriendelijke omgeving waarin zij de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van het kind stimuleren. Naast individuele aandacht voor het kind kijken we ook hoe het kind functioneert binnen de groep. Vanzelfsprekend houden de pedagogisch medewerkers van de groep van uw kind u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Contact met u als ouder

In eerste instantie heeft u als ouder contact met onze centrale organisatie omtrent algemene informatie over de peuterspeelzaal en de plaatsingsmogelijkheden. Daarna begint voor u en uw kind pas de echte opvang. Een paar weken van te voren ontvangt uw kind een welkomstkaart met daarop de namen van de medewerkers van de groep, op welke dagen uw kind komt spelen en wanneer de eerste dag is. Dan maken u en uw kind kennis met de pedagogisch medewerkers van de groep van uw kind en wordt er informatie uitgewisseld. Er is dagelijks contact met u als ouder als u uw kind naar de opvang brengt en komt halen.

Kinderopvang Ambacht heeft ook een eigen beveiligd online sociale netwerk dat wij de TamTam noemen! Dit is een supermodern community platform dat een beetje lijkt op facebook en waar wij al onze avonturen op delen. Foto’s, verhalen, handige weetjes, verjaardagen, thema´s, verslagen van wat wij allemaal aan het doen zijn en nog veel meer!

De TamTam is alleen maar voor de pedagogische medewerkers én voor ouders. Voor de rest kan er niemand meekijken zodat alles op een veilige manier gedeeld kan worden.

De reacties van ouders op de TamTam zijn razend enthousiast en er worden dagelijks nieuwtjes met elkaar gedeeld!

Komt u bij ons kijken?

Plan hier uw vrijblijvende rondleiding

Wij nodigen u graag uit om eens een kijkje bij ons te komen nemen. Wij laten u dan de ruimten zien en stellen u aan een aantal medewerkers voor. U kunt dan een goed beeld en gevoel krijgen bij de sfeer en de professionaliteit waarmee uw kind in aanraking komt.

Natuurlijk vertellen wij u ook alles over hoe wij werken en wat de mogelijkheden zijn. Ook uw vragen zullen uitgebreid behandeld worden.

Vul hieronder uw gegevens en voorkeur in dan nemen wij snel contact met u op.

Alvast hartelijk bedankt voor uw vertrouwen!

Rondleiding
Heeft u een voorkeur voor bepaalde dagen/tijdstippen? Geef dat dan hier aan dan zorgen we dat we dan tijd voor u vrijmaken (bijvoorbeeld woensdagmiddag, vrijdagochtend, o.i.d.).
Bezig met versturen
Contact

Neem contact met ons op via onderstaand formulier

Start typing and press Enter to search