Hallo, ik ben Siem!

Ik ben een nieuwsgierig stokstaartje en wij staan erom bekend dat wij alles willen onderzoeken én de hele dag lekker willen spelen!

En dat spelen wil ik niet alleen doen, dat wil ik samen met jou! En trouwens ik ben drie jaar, jij ook?
Ik wil meer ontdekken en mijn papa en mama denken ook dat ik toe ben aan een andere omgeving waarin ik nog meer gestimuleerd word om te beleven wat er in de wereld is. Soms heb ik ook wat extra aandacht en hulp nodig en daar is dit een heerlijke plek voor.
Als ik straks naar de ‘grote’ school ga dan zal dat voor mij een kleine stap zijn!
Nou, dat is het eigenlijk wel. Ik ben overtuigd dat jij mij snapt 😉 Papa’s en mama’s willen vaak in moeilijke woorden nog veel meer informatie over wie ik ben, wat ik doe en waar ik voor sta. Daarom staat hieronder in ‘grote mensen taal’ nog veel meer. Kunnen ze lekker lezen… dat hoef ik nog niet. Ik ga spelend ontdekken!
Met een spelende groet,
Siem

Plezier in leren door te spelen

Kinderopvang Ambacht en Stichting Openbaar Primair Onderwijs Hendrik-Ido-Ambacht zijn op 24 oktober 2011 de eerste pilot in Nederland voor onderwijs aan 3-jarigen gestart die geheel op spelend leren gericht is.
Binnen deze nieuwe vorm van kinderopvang maakt het kind op spelender wijs kennis met de structuur van het schoolgaan waardoor een betere aansluiting met het basisonderwijs bewerkstelligd wordt. Bovendien leren de kinderen in deze tussenvorm plezier in leren te krijgen door het spelenderwijs aan te bieden. Gericht op de groei van kinderen.
Sinds enkele jaren is er in Nederland een groeiende vraag van ouders, scholen en kinderopvang naar een combinatievorm van opvang en onderwijs die kinderen uitdaging biedt en een optimale start verschaft binnen het basisonderwijs.
‘Het beleid van beide stichtingen richt zich op het actief betrekken van de directe omgeving van het kind en het samenwerken met lokale partijen die, net als wij, gericht zijn op de groei van kinderen. Wij hebben samen de ambitie het ontwikkelcentrum voor kinderen te zijn, waarbij we streven naar een aanbod van kinderopvang die het best bij een kind past.

Spelend leren

Spelend leren betekent een beredeneerd leerstofaanbod en dus niet eerder beginnen met rekenen en lezen. De groep 3-jarigen krijgt deze ‘leer’-stof aangeboden door een ervaren kleuterleerkracht van de openbare basisschool De Bron en een pedagogisch medewerker van Kinderopvang Ambacht.
Deze vorm van kinderopvang valt onder de wet Kinderopvang waarbij de tegemoetkoming kinderopvang op basis van het maximaal fiscaal tarief van kracht is.

Praktische informatie Siem (ochtenden mét educatief programma)

  • Minimale afname: 2 dagdelen;
  • Siem Krommeweg speelt en leert op alle ochtenden van 08.30-11.30 uur en op maandagmiddag van 13.15-15.15 uur en Siem Volgerlanden speelt en leert op maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend van 08.45-11.30 uur;
  • Siem is alleen op schoolweken! (40 weken per jaar);
  • Er kunnen maximaal 16 kinderen meespelen met Siem;
  • Siem valt onder de wet kinderopvang;
  • Indien je aan de voorwaarden voldoet kun je kinderopvangtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst;
  • Het belang van je kind staat altijd voorop! Dit betekent dat wij vrij zijn om wijzigingen aan te brengen in ons aanbod als dit om pedagogische redenen noodzakelijk blijkt. Uiteraard zijn wij hier terughoudend in en overleggen we dat maar de eindbeslissing én verantwoording ligt bij Kinderopvang Ambacht.

Inschrijven kan telefonisch. U kunt contact op nemen met onze afdeling plaatsingen: 078-6820561

Tarieven 2018

Siem – Onderwijsopvang 3-jarigen

Tijden Uren per maand
(obv 2 ochtenden)
Prijs per uur Prijs per maand
Siem Krommeweg en Polanenstraat (3 uur per ochtend in schoolweken; Krommeweg ook maandagmiddag van 13.30 – 15.30) 20 €7,45 €149,00
Siem Volgerlanden (2,75 uur per ochtend in schoolweken) 18,33 €7,45 €136,58
Contact

Neem contact met ons op via onderstaand formulier

Start typing and press Enter to search